Muur Filisur van Resin

 

Voorbeeld en model

 

In Filisur was (en is) een keerwand aanwezig. In die keerwand zijn twee bovenleidingmasten bevestigd. Ook is in de wand een uitsparing aanwezig welke is afgedicht met balken. Toen ik aan de bovenleidingportalen bouwde moest deze keerwand er ook komen. Daarvoor had ik bij Alpenspoor de Resin versie van RhB Mauerplatten van Swiss Model Rail besteld. Resin is makkelijk te snijden en geeft meer stabiliteit voor de bovenleidingmasten als gips. Ik heb de Resin plaatjes ook op een plaat van hechthout gelijmd. 

 

 

In de muur bevindt zich een onderbreking. De reden voor deze onderbreking was voor mij een raadsel. Navraag in Filisur heeft geleerd dat de onderbreking, bij overstromen van het boven de muur aanwezige waterbassin, het water gecontroleerd afvoert naar de goot langs het emplacement.

De balken zijn gemaakt van Lindelatjes 1,5 x 2 mm, het ijzerwerk van messing staafjes met nietjes. 

 

De muur is zo karakteristiek voor het station Filisur dat deze op geen enkel model van dit station mag ontbreken.

 

Het gele resin is als volgt gekleurd:

1. Inwassen voegen met Heki 6600 (betonkleur)

2. Met miniroller Vallejo 70.875 (beige brown) en 70.871 (leather brown) aanbrengen op de stenen.

3. Enkele stenen aantippen met Vallejo 70.847 (dark sand) en 70.990 (light grey).

4. Plaatselijk wash aanbrengen, Vallejo 76.519 (olive green).

 

Het hout in de onderbreking is gekleurd met Vallejo 70.872 (chocolate brown) en er is een dry brush aangebracht met Vallejo 70.883 (silvergrey). Het ijzer is geschilderd met Vallejo black en daarna met Koemo Rostbraun.

 

Pagina gewijzigd op 09-03-2020