Bosondergrond Welberg Scenery

 

 

De berg aan de oostkant van het station heeft veel naaldbos. Voor een herkenbare sfeer uit Filisur is iets van dat naaldbos op de achtergrond nodig. Dat kon goed op de heuvel in de rechterhoek. Die heuvel is voor werkzaamheden wat moeilijk bereikbaar. Ik besloot om niet alles zelf met grasvezels te maken, maar kant en klare ondergronden van Martin Welberg Scenery te gebruiken.

 

 

Ik heb hiervoor de mat M053 gekozen, bosondergrond, nazomer.

De matten kunnen met een scherpe schaar geknipt worden. Het verlijmen ging uitstekend met Bison Alleslijm.

Ik had in de ondergrond vooraf al wat rotsjes gelijmd. 

 

Het is belangrijk om naden goed weg te werken. De matten zijn handgemaakt en steeds anders voorzien van groen. Maar alle randen hebben wel dezelfde graspollen. Twee matten kunnen daardoor zonder meer aan elkaar worden gelijmd. Dat heb ik op één plek gedaan. Die rand is weggewerkt met strooisel.

 

Om de ondergrond nog realistischer te maken is de mat ook nog voorzien van een strooisel van dennennaalden. Daarvoor had ik jaren gelden al een bak dennennaalden laten uitdrogen. Deze waren nu tot poeder fijn te drukken.

 

Met dit strooisel zijn ook alle andere randjes wat beter weggewerkt. Daarna is met de grasvezels de omgeving aangewerkt waarbij met herfstkleur hier en daar wat aansluiting is gevonden met de bosondergrond uit de nazomer.

 

In de berg (van schuim) zijn MBR naaldboompjes gedrukt. Deze zijn niet vastgelijmd. Na verloop van tijd zullen meer bomen van dit Poolse merk worden "geplant". Dat net zo lang tot dat een realistisch beeld is verkregen. Nog twee foto's van 15 mei 2020:

 

 

 

De gebruikte bomen:

51-4202 12-16 Boslariks 

51-4102 6-10 cm Boslariks

51-4103 6-10 cm Lariks

De kleine 6-10 cm boompjes zijn eigenlijk voor N-spoor bedoeld. Ik gebruik ze voor de achtergrond om meer diepte te krijgen.

Pagina gemaakt op 17 mei 2020