Diverse details

 

 

Vanaf 2020 werd gewerkt aan de detaillering van de modelbaan. Van elk detail is geen aparte pagina te vullen. Daarom deze pagina waarop ik door middel van afbeeldingen diverse details laat zien. Sommige details zijn gereed, anderen nog in bewerking. 

 

Details maken de modelbaan realistisch. Maar een overdaad aan details doet daaraan weer afbreuk. Wat dan wel en wat niet? Daarvoor is vooral gekeken naar de werkelijkheid. Foto's van het voorbeeld geven aan wat er moet komen. Belangrijk is daarbij om details zo veel mogelijk in 1:87 na te bouwen. Als dat niet mogelijk is kan een detail beter weggelaten worden.

 

De foto's op deze pagina zijn van de periode tot 5 mei 2020 en worden vernieuwd als er weer iets bijgeplaatst is. De pagina wordt steeds aangevuld.

 

Bahnhofstraße - Bahnhofplatz

 

De straat voor het station valt direct in het zicht. Ik wilde deze straat zo veel mogelijk naar het echte voorbeeld uitbeelden. 

 

 

Herkomst gebruikte materialen:

 

Stations-Brunnen, prullenbakken en handwijzers: Pirovino, Bankjes: Busch, Hekwerk en muurtje waarop hekwerk staat: Swiss Model Rail

Folderkasten en houten kist: zelfbouw uit hout, Zündapp: Artitec 

 

Het hekwerk heeft slecht één rij balkjes. Uit foto's van het voorbeeld bleek dat de onderste rij verwijderd was. Ik ga er voorlopig van uit dat dit in 1990 al het geval was.

 

Ladestraße

 

De Ladestraße is op mijn modelbaan sterk ingekort door de beperkte ruimte op mijn kamer. Toch wilde ik bij de aanleg ook zoveel mogelijk het voorbeeld volgen. 

 

 

De Ladestraße is voorzien van een dun laagje zand. Het is een mengsel van 2 delen Koemo Steinmehl 0-0.15 met één deel gezeefd zand. Bij het inlijmen met een houtlijm-water mengsel 1:2 zijn sporen geveegd richting Bahnhofstraße.

Het verhoogde gedeelte was op de foto nog niet geheel klaar. Ik had nog niet voldoende Mauer Abdeckplatten van Swiss Model Rail beschikbaar. 

 

 

Het oude model afspanmast is gemaakt uit een Sommerfeldt mast en diverse messing profielen. Naast het stootblok was een opslagruimte aanwezig waarvan ik (nog) niet het doel weet. Die is nagebouwd uit hout en karton. Het groen werd later nog aangevuld.

 

Pagina gemaakt op 5 mei 2020.